Ese: A mund te jesh hero universal si Hamleti pa qene njeherasi imistershem ? | Maturanti Shqiptar

Tuesday, October 29, 2013

Ese: A mund te jesh hero universal si Hamleti pa qene njeherasi imistershem ?

Hero universal perfshin ne vetvete dhe misterin.Nuk mund te jesh nje herouniversal pa qene njeherazi i
mistershem.Hamleti eshte heroi qe sakrifikoi gjithckaper te permbushur misionin e tij si “shpetimtar i botes”.Arriti te futet ne boten eeger te mbytur mes skllaverimit, krimeve te perbindshme , vuajtjes dhe e luftes perpushtet.Tek heroi universal eshte skalitur shumefytyresia jone ne fytyren e njenjeriu te vetem.Ai maskohet per tu bere pjese e botes se jashtme dhe lufton medeshperim ndaj padrejtesive qe po i marrin frymen,ndaj vrasjeve , krimit ,imoralitetit.Shpirti i tij brehet nga pyetjet e mundimshme per te ndrequr boten dheai vazhdon me misionin e tij.Po ku shihet universaliteti i ketij heroi?

Ai zoteron te gjitha ndjenjat e kesaj bote :

Eshte i matur e gjakftohte po aq sa eshte impulsive dhe gjaknxehte.Eshte vetvetjajone e kundert.Ai eshte hipokrit e shtinjak po aq praktik e i eger.Eshte dyshues derine kufijte e mizantropise.Shtiret si i marre per ta perdorur si maske per tu berepjese e te “marreve”.Pikerisht ketu shihet edhe misteri si domosdoshmeri e teqenurit hero universal.Misteri i siguron atij mbijetesen ne boten e shthurur e terremujshme.Ai e mbron heroin dhe i jep mundesi atij te mbledhe te gjitha forcat ,te veproje mbi bazen e arsyes dhe te luftoje deri sa ti shterojne fuqite e tij.Cdoqelize e tij punon dhe vepron per kete mission. Nuk ekziston asgje tjeter pervecsynimit per te ndrequr boten dhe per te shpetuar njerezimin.

Punoi: P.M

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shkarko app Gjoba
per te kontrolluar
gjobat tuaja