Kur dashuria vdes, atëhere edhe jeta shuhet... Ese Filozofike | Maturanti Shqiptar

Sunday, May 12, 2013

Kur dashuria vdes, atëhere edhe jeta shuhet... Ese Filozofike

Shpesh fëmijët e vegjël pyesin prindërit e tyre se si ata kanë lindur e prindërit mundohen të gjejnë një mënyrë shumë imagjinare për t’ia treguar e në disa raste të pavërteta.Vjen një kohë që fëmijët rriten e mund të kuptojnë më shumë, në këtë fazë prindërit ndihen më pak të vënë në sikletë dhe mund ta tregojnë më lirshëm përgjigjen.
Riprodhimi është një funksion kryesor që siguron vazhdimësinë e jetës në të gjitha gjallesat e gjalla duke përfshirë edhe njerëzit. Ky funksion kryhet në cifte dhe që dy individë të ciftëzohen, mes tyre duhet të lind një ndjenjë (sikur ke flutura në stomakë) ; kjo ndjenjë quhet dashuri. Nëqoftë se kjo ndjenjë nuk do të ekzistonte, gjithcka do të kthehesh në të kundërt. Pa dashuri njerëzit nuk do të ciftëzoheshin dot ; pa ciftëzim nuk mund të kryhet riprodhimi ; pa riprodhim nuk ka jetë. 
-Por, a mund të themi se shuhet plotësisht ?
Sigurisht që jo, ne kemi dëgjuar të përdoret termi “shtatëzani e padëshiruar” kjo do të thotë që fëmija është i padëshiruar, por gjithësesi ai do të lind. Ky cikël mund të krahasohet me një tretësirë në kimi. Kemi tretësira të tretshme dhe tretësira të patretshme, në këto të fundit tretet një sasi shumë e vogël substance sepse tretësirat apsolutisht të patretshme nuk ekzistojnë. Në këtë mënyrë edhe ciftëzimi kryhet në prani ose jo të dashurisë. 
Lexo me shume...

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shkarko app Gjoba
per te kontrolluar
gjobat tuaja